Fun porond


fun-park-donovaly-ubytovanie

Fun aréna – Park Snow Donovaly

Üdvözöljük Önöket nyári szórakoztató adrenalin-serkentő központunkban, a Fun aréna Donovaly sportlétesítményben! Ugyanis nyáron a közkedvelt téli üdülőparadicsom – a Park Snow Donovaly – szórakoztató adrenalin-serkentő központtá válik. Nagy vonzerejű bob- és kötélpályáival valamint – szlovákiai viszonylatban – a maga nemében a legnagyobb mászó-falával, trambulinjaival, gyermek kötélpályáival és felfújható csúszdáival a Fun Aréna Donovaly mindenki számára gazdag szórakozási lehetőséget kínál.

A Fun aréna nagy vonzerejű kínálatából:
• Bobpálya
• Kötélpálya
• Mászó-fal
• Bungee trambulinok
• 8-állásos trambulin

Bobpálya

A bobpálya útvonala a Nová Hoľa sílesikló pálya jobb oldalán, a Mišútska cesta nevű úttól vezet egy erdőn át lefelé, mígnem kb. 900 m után a télen korcsolyapályaként üzemelő felszín felett elhelyezett felszálló állomásba torkollik. A 7 bukkanónak és a 11 éles kanyarnak köszönhetően szervezete fokozott adrenalin-termelést fog kimutatni. A pályán elérhető legnagyobb sebesség kb. 45 km/óra. Az éppen időszerű sebességet a radarról olvashatja le, amely egyúttal a célba érésnél az elért legnagyobb sebességet is megmutatja. És ha a futam elnyerte tetszését, vagy ha esetleg a sebesség kicsinek tűnt, még egyszer kipróbálhatja és a csaknem 400 méter hosszú felvonóval a szánon ülve felhúzathatja magát egészen a rajtig.

A szánon egyszerre 1-2 személy tartózkodhat, tehát csemetéjére vigyázhat és a csúszdát együtt élvezhetik. A csúszda fűthetőségének köszönhetően a bobpálya egész hosszában télen is üzemképes.

A bobpályára szóló jegyét a Nová Hoľa-ra vezető felvonó melletti pénztárunkban vásárolhatja meg. Lehetősége van egy menetre szóló jegy és kedvezményes, 5 menetre szóló, illetve pontjegy vásárlására.

A Donovaly-i bobpálya műszaki adatai:
Hosszúság 900 m
Emelkedés 72 m

Átlagos pályalejtés 8,70%

Legnagyobb pályalejtés 18,20%

Kanyarok száma 20 ebből 11 éles

Buktatók száma 7

Legnagyobb sebesség 45 km/hod.
Felvonó hossza 381 m
Felvonó lejtése 21,70%
Üzemelési kapacitás max. 300 osôb/hod.

Kötélpálya

A kötélpálya a Besztercebányát (Banská Bystrica) Rózsaheggyel (Ružomberok) összekötő E77-es főutat szegélyező kis erdőben van kialakítva. Az 500 métert is meghaladó hosszúságával és körpályáinak számával jelenleg Szlovákia leghosszabb és legnagyobb kötélpályája. Belépés a mászótorony mellett kialakított peronról. A feladat belépés után a föld felett átlagosan 2 m-re elhelyezett akadályok leküzdése. A rendelkezésre álló egyes körpályák színükkel és nehézségi fokukkal különböznek egymástól. A biztonság kedvéért a kötélpálya egész szakaszán kötéllel biztosítjuk Önt és biztonságára az erre a célra betanított személyzet ügyel.

A kötélpálya műszaki mutatói:
Körpálya HOSSZÚSÁG LESIKLÁS PERONOK AKADÁLYOK
ZÖLD KÖRPÁLYA 76 11+2 18
KÉK KÖRPÁLYA 37 1/15 5 8
NARANCSSÁRGA KÖRPÁLYA 60 1/14 7+2 12
SÁRGA KÖRPÁLYA 39 5 10
BARNA KÖRPÁLYA 23 4+1 5
PIROS KÖRPÁLYA 132 1/40 8+2 11
LESIKLÁS 139 2/35 4
PARAMÉTEREI 506 47 68

Mászófal

Rózsahegy (Ružomberok) irányából jövet bizonyára nem kerüli el figyelmét a Nová Hoľa felvonó parkolója melletti térség domináns építménye, a 14 m magas – méretét tekintve Szlovákiában a legmagasabb – mászófal. Napjainkban a mászófal igen népszerű nemcsak a sport-hegymászók körében, de az amatőr falmászók minden korcsoportja számára is. Mászófal adrenalin-központunkban sem hiányozhat.

A mászófal paraméterei:

Magasság 14 m

Kinyúlás 5 m

Felület 36 – 380 m2

Trambulinok

A bungee trambulin (gumiasztal) az utolsó néhány év leginkább igényelt attrakciója. Ez egy eredeti alumínium szerkezet, latex gumi és a VIV Slovakia, s.r.o társaság tervezésében kigondolt rugalmas trambulin kombinációja. Mindent pontosan összehangolt motorok hajtanak. 4 önálló trambulinról van szó, amelyen az ugráló a trambulin X-jump szerkezetével összekapcsolt felerősített ülőkén 7 méteres ugrásokra is képes, miközben az ugráló egyensúlyát biztosító gumiknak köszönhetően különböző előre-hátra történő átfordulásokat hajthat végre.

A bungee trambulin mellett a 8 állásos trambulin is rendelkezésre áll, amelyen nemcsak az Ön csemetéi, de 80 kg-ig a család többi tagja is kiugrálhatja magát.

Tehát ne tétovázzon, hanem tiszteljen minket látogatásával.