Nevezetességei


HABAKUKY

Habakuk és Ön nem tudja, mi az? Donovaly mesébe öltözött, ezért Ön és csemetéi sem hiányozhatnak innen – itt kellene lenniük! A Habakuk mesevilág 15 létesítményből áll – házikók, 150 férőhelyes szabadtéri színpad, lakmározás, gyermek játékszoba… és egy csomó, saját szemével élvezhető további meglepetés! A természetes anyagokból kialakított mesebeli házikók tökéletes látszatát keltő egész létesítmény Paľo Hadač építész egyedülálló műve. Varázsukat az év folyamán minden nap meg lehet csodálni. A Dobšinský mesevilágával fémjelzett Habakuk a kézműveseken, a házak művészi megoldásain kívül egy idényben mutatja be nézőinek Dobšinský mesemondó tíz konkrét meséjét is. A mesék mindegyikének egy házikó vagy egy kunyhó van szentelve. Csöppségek, vigyázat! A Habakukba a sárkány száján át lehet belépni – van merszetek? Mögötte a főnixmadár nagy tojásai, a hatfejű sárkány és a fekete város valamint Dobšinský meséinek további művei, mint pl. a Vashegy, a bálna és Rák próféta házikója nőtt ki. A házikókban és a kunyhókban színészek kezdik eljátszani minden nap Dobšinský meséinek a történetét, a gyermekekről a játékteremben animátorok gondoskodnak. Hétvégeken a tradicionális szlovák kultúra színezetét a hagyományos népi kézművességet bemutató kisiparosok egészítik ki. A szabadtéri színpad színjátékai Dobšinský meséiből kerülnek levezetésre.

 

Bowling centrum

A Bowling centrumban 4 bowling pálya, biliárdasztalok, golfpálya-szimulátor, lézer lövölde, nyíldobás, air-hockey (léghoki) áll a szórakozni vágyók rendelkezésére. Nyitvatartási idők: Bowling centrum (hétfő – szombat) (Kedd–Csütörtök 17:00 – 22:00, Péntek 16:00 – 23:00 óráig)

Irish pub, lézer lövölde

Van kedve kipróbálni a fegyverből való lövés érzését? Mi sem egyszerűbb ennél, csak: Meg kell látogatnia az Irish pubot, ahol kipróbálhatja az USA-ban egyedülálló lézer technológiai eljárással, különleges céllal kifejlesztett lövöldét. A lézerlövészetre kialakított valódi rövid- vagy hosszú-csövű fegyverek a lövés tökéletes és biztonságos illúzióját keltik. Fegyvertartási vagy vadászengedély nélkül egy „vadászaton” – különféle állatokra – vagy céllövészeten Szlovákiában az elsők között tanúsíthatja lövő-készségét. Az egyéni vagy a csoportos lövő-versenyeket nemcsak szórakozásra, de teambuilding-tevékenység részeként is be lehet ütemezni. A lövölde teljesen biztonságos üzemelésű és betanított személyzet felügyelete mellett működik. Nyitvatartási idők Irish pub, lézer lövölde (Kedd–Csütörtök 17:00 – 22:00, Péntek 16:00 – 23:00 óráig)